KOELKAST STORINGS INFORMATIE - Hofstad Elektronica

Hofstad Elektronica

blog-img

KOELKAST STORINGS INFORMATIE

No Frost koelkast storingen; de koelkast koelt niet genoeg, meestal hangt het koelsysteem van de koelkast af van de plaatsing van het voedsel op de planken. Plaats vooral niet te veel producten op de planken en voorkom dat de koelkast in contact komt met de muurranden. Je moet voorzichtig zijn om de borden en potten die je in de koelkast zet zo te plaatsen dat ze de roosters niet blokkeren. Alle roosters in de vorstvrije koelkast moeten schoon zijn. Wanneer deze aanpassingen zijn gedaan, zal het koelsysteem van de koelkast regelmatig werken.


 No Frost koelkaststoringen, thermostaatstoring; Om het voedsel in de koelkast te bewaren, moet de thermostaatinstelling worden aangepast. Als het niet in de juiste instelling staat om voedsel te bewaren, moet het worden aangepast aan de juiste instelling. Zo houd je het eten vers. Tijdens de wintermaanden moet de stand van de vorstvrije koelkast worden verhoogd van 1 naar 3. In de zomer zou het beter zijn om de 2e instelling te gebruiken.


Compressorstoring; Als de compressor van de vorstvrije koelkast continu draait, duidt dit op een probleem in de thermostaatinstelling. De ideale temperatuur op de indicator op de vorstvrije koelkast zou 5 moeten zijn.


 Hoorbare storing in de werking, een van de storingen in de No Frost-koelkast; Als er kleine geluiden uit de no frost koelkast komen is dat niet iets om bang voor te zijn, zo werkt de no frost koelkast. Als er echter een borrelend geluid uit de koelkast komt, betekent dit dat het koelgas normaal circuleert. Als er een ritselend geluid is, kan dit te wijten zijn aan de vorstvrije verdeling van de koude lucht in de koelkast, zeer goed en gelijkmatig. Een zoemend geluid geeft aan dat de motor achter in de koelkast normaal werkt. Het wrijvende geluid kan worden veroorzaakt doordat de ventilator tegen de rubberen wand in de koelkast slaat. Als dit geluid echter stopt direct nadat de deuren van de vorstvrije koelkast zijn geopend, dient u onmiddellijk contact op te nemen met de geautoriseerde service.


De onder- en bovendeuren van de No Frost koelkast sluiten niet volledig; Allereerst worden de pakkingen van het onder- en bovendeksel gecontroleerd. Als het probleem wordt veroorzaakt door de pakkingen, moet het probleem worden opgelost door de geautoriseerde service.


Storing ijsaccumulatie in het koelgedeelte; Over het algemeen houdt een no-frost-koelkast de luchtvochtigheid onder controle en zorgt hij voor een systematische werking door de luchtcirculatie binnenin in evenwicht te houden. Voor het probleem van ijsophoping moet eerst worden gecontroleerd of er een verstopping is in de gaten die voor luchtcirculatie zorgen. Als er een verstopping is, moet deze worden schoongemaakt. Als u geopend en onbedekt voedsel in het koelvak plaatst, kan dit bovendien bevriezing veroorzaken. Zorg ervoor dat u voedsel in het koelvak bewaart in geschikte bewaarcontainers of met huishoudfolie.


 IJsschilfers door storingen in No Frost-koelkasten; Er kan ijsvorming zijn opgetreden omdat de thermostaatinstelling niet geschikt is. U dient de deuren van de vorstvrije koelkast open te laten en het ijs te laten smelten en de thermostaat op 1-2 te zetten. Als er echter een indicator op de no-frost-koelkast staat, moet u wachten tot deze 6 graden bereikt. Als de deur echter niet sluit vanwege problemen in het deurrubber of pakkingen van de koelkast, moet u zeker contact opnemen met de geautoriseerde service.