OVEN FOUT STORINGS INFORMATIE - Hofstad Elektronica

Hofstad Elektronica

blog-img

OVEN FOUT STORINGS INFORMATIE

In onze ovens, die een van onze onmisbare assistenten in onze huizen zijn, kunnen na verloop van tijd enkele storingen optreden, zoals de oven werkt maar wordt niet warm, en na een paar eenvoudige controles moet u contact opnemen met ons bedrijf om de storing te verhelpen die kan voorkomen in uw oven.


 


  Als de oven werkt maar niet aan het opwarmen is, moet de bedieningsknop van de ovenverwarming worden gecontroleerd, aangezien de temperatuur mogelijk niet kan worden aangepast met de bedieningsknop van de ovenverwarming.


 


Wanneer er een probleem is, of uw oven nu werkt of niet, is de meest voorkomende situatie de fout van de commutator, een andere mogelijkheid is het falen van de weerstand.


 


Want als de weerstand in de turbo-oven wegvalt, zal de oven niet opwarmen en in dit geval zal het voedsel in de oven niet gaar zijn.


 


  Als het probleem van het niet verwarmen van uw magnetron te maken heeft met een weerstandsfout, kan het probleem worden opgelost door de verslechterde weerstand te vervangen door een nieuwe.


 


Bovendien, als de ventilatormotor van uw oven kapot gaat, zal de oven niet de gewenste temperatuur bereiken, zelfs als de binnenkant van de oven een beetje warm wordt.


 


De reden voor deze situatie is dat de ventilatormotor niet kan circuleren en de warmte van de weerstand niet gelijkmatig kan verdelen.


 

In dit geval kan het probleem worden opgelost door de defecte ventilatormotor te vervangen door een nieuwe.

Oven werkt niet, wordt niet warm

Uw oven kan tijdens het gebruik onverwacht gedrag vertonen en de problemen die zich voordoen, kunnen ervoor zorgen dat u uw product niet ten volle kunt benutten.

Er is mogelijk geen elektriciteit, controleer het stopcontact of u er bij kunt. Misschien heb je de tijd van de oven niet ingesteld, doe het toch. Controleer deze eerst. Als het nog steeds niet werkt, past u de temperatuur en functie aan en probeert u het opnieuw.

Ovenlampen gaan niet aan

Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Als dit het geval is, kan dit te wijten zijn aan het stopcontact waarop het is aangesloten. Probeer het met een ander elektrisch apparaat of een klein apparaat om het te zien. Lukt het niet, dan kun je hulp krijgen van een expert op het gebied van elektra/installatie.

Als er een probleem is met het klokscherm

U moet de klok instellen voordat u de oven voor de eerste keer gebruikt of na een stroomstoring.