WASMACHINE STORINGS INFORMATIE - Hofstad Elektronica

Hofstad Elektronica

blog-img

WASMACHINE STORINGS INFORMATIE

Wasmachinestoring, De oorzaak van storingen in wasmachines moet niet alleen mechanisch en elektrisch worden gezien. Bij sommige storingen kan dit niet het geval zijn, beide soorten storingen zijn tegelijkertijd te zien in het machinedeel. Als uw machine gerepareerd moet worden, moet u eerst de stekker uit het stopcontact halen en de kranen sluiten waaruit het water stroomt. Hieronder staan ​​de te volgen stappen op het storingsdetectiepunt voor diverse storingen aan wasmachines en de te ondernemen acties voor reparatie.

 Wasmachinestoringen

Detectie en reparatie

De hoofdkraan kan gesloten zijn of het water kan worden afgesloten. Als het water niet wordt afgesloten, wordt het probleem opgelost door de kraan te openen.

De watertoevoerslang kan geknikt, geknikt of verstopt zijn. De slangen (warm, koud) worden gecontroleerd, indien gebogen en gevouwen, worden ze gecorrigeerd, als er een verstopping is, wordt het probleem opgelost door water onder druk of lucht aan de slang te geven.

De deur van de machine is mogelijk niet volledig gesloten. De deur van onze machine moet worden gecontroleerd (storingen kunnen hier elektrische en mechanische storingen zijn).

Geeft geen water af,

De afvoerslang kan geknikt, geknikt of verstopt zijn. De afvoerslang wordt gecontroleerd en als er een verstopping is, wordt deze schoongemaakt.

Extra functies werken niet;

Deze storingen worden meestal gezien als gevolg van slijtage aan de sleutelschakelaar, de sleutel moet worden vervangen door een nieuwe. Bovendien is het nuttig om de stroomvoerende kabels naar de schakelaar te controleren, omdat ze storingen veroorzaken, hoewel zeer zelden.

Elektrische lekkage in het lichaam;

Er mag geen aarding zijn in het stopcontact waar onze machine is aangesloten, de aardingscontactdozen op de machine kunnen losraken. De aardingspen van de stekker mag geen contact maken met de aardingspen van het stopcontact. Er kan lekkage zijn van de verwarming, de sproeiermotor en de pompmotor naar het lichaam.

Het controleren van de stopcontacten, stekkers en stopcontacten lost het probleem op. Isolatie van de verwarming, wasmachine en pompmotor moet worden aangebracht.

Wassen draait niet;

De aanhaalwikkeling van de machinemotor kan defect zijn of de snelheidseenheid kan defect zijn.

Als er een fout is in de klemwikkeling van de motor en de snelheidseenheid, wordt het probleem opgelost door deze onderdelen te vervangen,

Falen van centrifugeersnelheid in het wasprogramma;

De snelheidsregeleenheid moet worden gecontroleerd. De spoel van de tachogenerator of de in het midden draaiende magneet kan kapot zijn of verloren gaan. Bij sommige tachogeneratoren kan het probleem worden opgelost door alleen de magneet te vervangen, als dit niet mogelijk is, kan de storing worden verholpen door de spoel volledig te vervangen.

Altijd wassen, niet overschakelen naar een ander programma;

Het programmerapparaat (circuit) kan defect zijn of doordat de sleutel is vastgelopen. Het eerste waar u bij dergelijke storingen naar moet kijken, is de synchrone motor van het programma-apparaat. Voor andere problemen wordt de knop verwijderd en onderhouden, als deze defect is, wordt deze vervangen.

Draait maar op één manier;

Dit is een programmeerapparaat of een probleem veroorzaakt door de snelheidsregeleenheid. De kabels die van het programmeerapparaat naar de motor gaan, moeten worden gecontroleerd.

Neemt water, wast niet;

Wasmotor, riem tussen motor en poelie, programmeerapparaat kan defect zijn. Door de achterklep van de machine te openen, worden de kabels tussen het programmeerapparaat, de snelheidsregeleenheid en de motor gecontroleerd, de riemeenheid verwijderd, de motor stationair gedraaid, als de storing hier is, wordt de motor vervangen. Na het wijzigen van het programma-apparaat moet het programma in het IC worden geladen.

Waswater Kokend Verwarmingsfout;

Deze storing is meestal het verwarmingsrelais, de thermostaatinstelling en storing. De thermostaatinstelling moet worden gecontroleerd, de contacten van het verwarmingsrelais moeten worden gecontroleerd, de boog kan vast zitten. Als u ze indien nodig vervangt, wordt het probleem opgelost.

Werkt niet, zelfs niet als de stekker is aangesloten;

Als gevolg van het niet werken van de machine moet allereerst worden gecontroleerd of er 220 volt in het stopcontact zit, de kabel moet worden gecontroleerd en het elektrische circuit moet worden gecontroleerd; start - stop-knop moet worden gecontroleerd, het deksel is mogelijk niet volledig gesloten.